Gezondheidsnieuws

Ontdek het laatste nieuws en de beste tips voor een gezonde levensstijl op onze overzichtspagina met gezondheidsnieuws. Hier vindt u een verzameling blogberichten en artikelen over alles wat met gezondheid te maken heeft, van voeding en fitness tot geestelijke gezondheid en ziektepreventie. Blijf op de hoogte van de laatste trends en inzichten en zet vandaag nog de eerste stap naar een gezonder leven.

Blog artikels 25-36 van 161

Pagina's
Sorteer op:
Seizoensdepressie

Seizoensdepressie

Wanneer de herfst eraan komt met zijn verkorte, donkere en regenachtige dagen, krijgt ons gemoed het wat harder te verduren. Om het moreel op te krikken bestaan er oplossingen. Ga gerust eens kijken in de apotheek.

Wat is droge mond?

Wat is droge mond?

Droge mond is een aandoening die optreedt wanneer de speekselklieren in je mond niet genoeg speeksel produceren, met als gevolg een uitgedroogd of droog gevoel in de mond. 

8 tips voor gezond thuiswerk

8 tips voor gezond thuiswerk

Thuiswerken is een normaal deel van ons werkleven geworden. Werkgevers die hun medewerkers vertrouwen, vinden dat ze bepaalde taken evengoed van thuis uit kunnen uitvoeren. Niet iedereen hoeft nog elke dag te pendelen naar kantoor. Wij geven enkele tips om thuiswerk op een gezonde manier aan te pakken.

Hartfalen

Hartfalen

Wat is hartfalen? Zoals het woord al doet vermoeden, functioneert bij hartfalen het hart niet goed. Het hart is een cruciale spier voor het goed functioneren van het lichaam. 

Artrose & kurkuma

Artrose & kurkuma

Artrose is een kwaal die we aanvaarden omdat die jammer genoeg deel uitmaakt van de ouderdomsverschijnselen. Hoewel men het kraakbeen niet jonger kan maken, kan men de pijn behandelen en de vooruitgang van de ziekte afremmen. 

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Hoe moet je een stoffen mondmasker gebruiken?

Tijdens de Nationale Veiligheidsraad van vrijdag 24 april heeft de Eerste Minister Sophie Wilmès aangekondigd dat het dragen van beschermend materiaal dat de mond en neus bedekt, vanaf 4 mei aanbevolen zal zijn in de openbare ruimte en wanneer fysieke afstand niet gegarandeerd kan worden.

Wat zijn hoofdluizen?

Wat zijn hoofdluizen?

Hoofdluizen zijn kleine, vleugelloze en bloedzuigende insecten. Ze leven in het haar op je hoofd en voeden zich met het bloed van de hoofdhuid.

Wat is rhinitis?

Wat is rhinitis?

Rhinitis is een ontsteking van de neusholte waarbij het neusslijmvlies opzwelt. Veel voorkomende symptomen zijn: niezen, een verstopte neus, een waterige afscheiding (‘loopneus’) en een jeukende neus. Minder frequente symptomen zijn: kriebel in de keel, slechte reuk, pijn in het gezicht, hoofdpijn, jeukende en waterige rode ogen. Rhinitis kan allergisch of niet-allergisch van aard zijn. De meest voorkomende oorzaak van niet-allergische rhinitis is verkoudheid.

Mijn

Mijn 'sun' strategie

Een zonnige teint is de “must have” van het lenteseizoen en boost de moraal ! Niets beter dan de zon om met een stralende “sterren”teint rond te lopen, probeer alleen niet te overdrijven !

Noodcontraceptie

Noodcontraceptie

Het doel van een spoedcontraceptie, ook de morning-afterpil genoemd, is een ongewenste zwangerschap te voorkomen na onveilige seks.

Wat is maagzuur?

Wat is maagzuur?

Maagzuur is een heel frequente aandoening die optreedt wanneer de maaginhoud terug in de slokdarm terechtkomt. Maagzuur of brandend maagzuur wordt ook wel reflux genoemd, maar eigenlijk is deze term enkel van toepassing als de zure maaginhoud terugvloeit.

Wat is eczeem?

Wat is eczeem?

Eczeem is een huidaandoening, gekenmerkt door jeukende en ontstoken plekken. Het is ook bekend als atopische dermatitis of constitutioneel eczeem, omdat dit de meest voorkomende vorm is.

Pagina's